Rondje Cranendonck

Tour WielerClub de Zwoegers organiseert jaarlijkse in december de ATB tocht  “Rondje Cranendonck”.  Recreanten en ervaren fietsers  kunnen kiezen voor een tocht van respectievelijk 30, 45 of 55 kilometer, waarvan ongeveer 1/3 uit singletracks bestaat (30km ongeveer 20%). Voor zover de vergunningverstrekkers dat toelaten probeert de organisatie jaarlijks kleine aanpassingen in de verschillende routes door te voeren. In 2017 rijden we alle afstanden omgekeerd aan vorige jaren. Dat wil zeggen met de klok mee. Dit betekent ook dat in de verschillende afstanden weer wijzigingen in de routes zijn aangebracht. De plaats van de rustpost is niet gewijzigd en ligt voor alle afstanden op ongeveer de helft van de route.

De route doet alle zes kerkdorpen van de Gemeente Cranendonck aan. Dat zijn Budel, Gastel, Soerendonk, Maarheeze, Budel-Dorplein en Budel-Schoot.  De routes gaan niet alleen door Cranendonckse bossen, maar ook door gebieden die onder beheer staan van Defensie, Limburgs landschap en het Brabants Landschap (natuurgebied Hugten). Deelnemers aan de 55 kilometer rijden ook door het Leenderbos; het gebied van Staatsbosbeheer. Alle routes zijn met duidelijke pijlen uitgezet. Op oversteekplaatsen met relatief druk autoverkeer staan verkeersregelaars.

Deelnemers kunnen starten tussen 8.30 en 10.00 bij sporthal De Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Op de in- en uitvalswegen naar Budel is de route naar de sporthal met pijlen aangegeven. De inschrijving is in de kantine van het sportcomplex. Leden van de NTFU, VWB en KNWU kunnen snel inschrijven met Scan&GO. Jongeren onder de zestien jaar mogen gratis deelnemen.

Op rustpost kunt u de energievoorraad weer aanvullen met warme erwtensoep, thee, sportdrank, bananen en peperkoek. Net als op het startpunt zijn ook daar toiletten aanwezig met aparte toiletten voor de dames. Na aankomst bij het sportcomplex is er gelegenheid om te douchen en voor het afspuiten van de fietsen. En uiteraard kan daarna in de kantine nog gezellig worden nagekaart.

Meer informatie geeft Peter Vos, 0495-497676.

Ook dit jaar weer foto’s via: www.conniesinteurfotografie.com

Laat ook zien dat je gaat via Facebook!


Volg ons!