Rondje Cranendonck 2017: een glad en nat spektakel

Rondje Cranendonck 2017: een glad en nat spektakel

Categorie : Nieuws

De editie 2017 van Rondje Cranendonck was er een voor de doorzetters. De regen in de  voorafgaande dagen en zondagnacht stond garant voor een zompig parcours en zo hier en daar “as-diepe” plassen. Tot overmaat van ramp daalde de temperatuur tegen de ochtend naar zo ongeveer het nulpunt. Dat leverde spekglad asfalt op en in de bossen een ijzige toplaag. Dat leverde de nodig valpartijen op; sommigen al voordat ze ook maar een meter van de tocht hadden afgelegd. Maar voor zover de organisatie dat heeft kunnen waarnemen is het bij wat schaafwonden en een enkele buil gebleven.De aanwezige EHBO hoefde nergens in actie te komen.

De ATB-werkgroep van TWC- De Zwoegers had ook nu voor de deelnemers weer een mooi parcours uitgetekend. De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden namelijk 32 , 45 en 55 km. Ten opzichte van vorig jaar liepen deze routes in omgekeerde richting. De werkgroep had bovendien in elke afstand wijzigingen aangebracht die het parcours voor de deelnemers nog aantrekkelijker maakte. Werkzaamheden op de aanvankelijk beoogde route en de weersomstandigheden hebben er wel toe geleid dat de organisatie tot op het laatst nog routes moest aanpassen.

Ondanks het door de KNMI afgekondigde “code oranje” verschenen een kleine 400 deelnemers aan de start. Minder als het jaar ervoor, maar daar waren de omstandigheden dan ook naar. Halverwege konden de deelnemers de honger stillen met “koek en een soepie”, de bidons bijvullen en zich binnen even warmen in de zaal van Woetz Cranendonck  . Dat gold niet voor onze verkeersregelaars, die op alle drukke oversteekplaatsen ervoor zorgden dat ook de laatste deelnemers veilig en ongehinderd hun weg konden vervolgen. Connie Sinteur was op diverse delen van het parcours van de partij om dat allemaal nog eens op foto vast te leggen.

Na afloop was door de dikke laag modder de eigen fiets nauwelijks nog herkenbaar.  De afspuitplaats maakte dan ook overuren. Na een eigen wasbeurt onder de warme douches van het sportcomplex werd er nog lang nagetafeld in het café.

TWC De Zwoegers dankt alle deelnemers voor hun komst naar onze ATB-tocht. We hopen dat zij volgend jaar op 16 december 2018 in betere weersomstandigheden opnieuw voor onze ATB-tocht kiezen.

 

 

 


Volg ons!

Tourtochten NTFU